Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Makelaar

Bij het kiezen van een makelaar wil je iemand die minimaal drie jaar ervaring heeft en soortgelijke woningen heeft verkocht. Het is ook belangrijk om te overwegen wat voor soort eigendom u zoekt en waar u woont. Een nieuw huis in een geplande unitontwikkeling past bijvoorbeeld misschien niet goed bij een vintage pand. Evenzo moet u op de hoogte zijn van de geschiedenis van de buurt waar het onroerend goed zich bevindt. Zorg ervoor dat de makelaar die u overweegt een goede reputatie heeft en een aantal vergelijkbare woningen in de buurt heeft verkocht.

Een ander voordeel van het inhuren van een makelaar is dat zij de ins en outs van het proces kennen Makelaar Hoevelaken. Huizenverkopers hebben vaak veel onduidelijkheden, waaronder wanneer ze willen verhuizen, hoeveel ze zich kunnen veroorloven en hoe lang het duurt om hun bestaande huis te verkopen. Het gebruik van een makelaar zal u helpen om door deze onzekerheden te navigeren en ervoor te zorgen dat u de beste deal voor uw huis krijgt. Daarnaast kan een makelaar uw krediet en financiën bijhouden, zodat u snel kunt handelen bij het zoeken naar uw volgende woning.

Vraag bij het kiezen van een makelaar om een trackrecord. Het is belangrijk om te vragen hoeveel huizen de makelaar het afgelopen jaar heeft verkocht, omdat de markt van stad tot stad kan verschillen. Je wilt niet dat een makelaar die pas een paar jaar in het vak zit er pas achter komt dat hij de markt in de buurt niet kent. Kies dan voor een makelaar met een lange staat van dienst bij jou in de buurt.

Meer weten? Klik dan hier: Visie Makelaardij