Chip Tuning: Wat is het en waarom is het noodzakelijk?

Motorchip-afstemming is eigenlijk een procedure waarin de computerbesturingseenheid is gewijzigd, waardoor het voertuig in verschillende optimale parameters werkt. De prijs van het hele proces varieert afhankelijk van hoe u het krijgt. Een complete motorafstemming-chip is een essentieel onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Voor het doel van de duidelijkheid gaan we ervan uit dat de afstemming wordt uitgevoerd op een automotor.

Het is belangrijk om te weten dat er twee methoden van chiptuning zijn. De eerste wordt handmatige tuning genoemd. In deze methode moet de technicus alle werken handmatig zelf doen. Het voordeel hiervan is echter dat dit behoorlijk veilig wordt.

Een andere methode van motorchiptuning wordt gedaan door de fabriek elektronische besturingseenheid of ECU te vervangen door een nieuwe. In dit geval presteert de auto beter, maar dit kan ook leiden tot dodelijke problemen. Er zijn echter veel mensen die geloven in het verwijderen van de fabrieksmotor en naar binnen gaan voor een motoropname.

Dit wordt gezegd om betere prestaties te geven.

Er zijn bepaalde voordelen verbonden aan zowel de methoden. Aan de ene kant geeft de verwijdering van de fabrieksmotor ruimte voor verbetering. Elektronische besturingseenheden spelen een belangrijke rol in de soepele werking van de auto. Als er bijvoorbeeld timingproblemen en motorfalen zijn, kunt u kiezen voor het verwijderen van de distributieketen en het plaatsen van een hoge prestatiedistributiesor, waardoor de vermogensbezorging van de auto’s wordt verbeterd.

Er zijn bepaalde nadelen van het verwijderen van een motor.

Als u een motor verwijdert, verliest de auto zijn vermogen om de schade te weerstaan vanwege de temperaturen met hoge motoren. Elektronische onderdelen zoals de distributieketting kunnen beschadigd raken bij reparatie die resulteert in een groter vermogensverlies. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen niet kiezen voor chip-afstemming zoals het resulteert in een grotere uitgaven.

De beste tijd om de chip te vervangen, is wanneer de eigenaar van het voertuig een auto-falen ervaart. Dit komt omdat zo’n late falen zou kunnen zijn opgetreden vanwege een aantal redenen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de defecte of beschadigde zekering is geactiveerd of het kan zijn dat de bedrading op de chip defect of versleten is. Vandaar dat als het falen later plaatsvindt, het moeilijker is om de oorzaak te vinden en het te repareren. In dergelijke gevallen is het logisch om de hele chip met een nieuwe te vervangen, in plaats van in te gaan voor chip-afstemming die gebonden is om je kostbare tijd te verspillen.

Klik hier voor meer informatie

Leave a Comment

Your email address will not be published.